Отборите на Олимпия и Лудогорец играят при резултат 1:1 в мач

...
Отборите на Олимпия и Лудогорец играят при резултат 1:1 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Олимпия Любляна - Лудогорец 1:1, не зачетоха гол на Десподов

Отборите на Олимпия и Лудогорец играят при резултат 1:1  в мач реванш от втория прелиминарен кръг на Шампионска лига. Десподов откри в 15-ата минута от директен свободен удар. Само четири минути по-късно Елшник изрвни. 

Двубоят на стадион „ Стожице ” в словенската столица се играе пред близо 10 000 фенове.

Първият мач в Разград приключи без победител – 1:1.

Победителят от конфликта в Любляна довечера съвсем несъмнено ще се изправи против Галатасарай в третия кръг на пресявките. Турският гранд приключи 2:2 като посетител на Жалгирис, само че ще е голяма сензация, в случай че отпадне на реванша на " Тюрк Телеком Арена ".

--

Първата забавна офанзива в мача бе на сметката на Лудогорец и пристигна още в първата минута на срещата. Доминик Янков комбинира с Марсел Хайстер вляво, който от своя страна откри Кирил Десподов на границата на наказателното поле. Капитанът на „ орлите ” овладя топката и след прикосновение с неприятелски играч падна на земята, само че реферът остави играта да продължи.

Няколко минути след първия съдийски сигнал на стадион „ Стожице ” в словенската столица се изля същински проливен дъжд.

Лудогорец продължи да бъде по-активният отбор на терена и в 6-ата минута Текпетей получи отляво и центрира доста остро в наказателното поле, само че вратарят на домакините боксира. Секунди по-късно се стигна до изострен конфликт пред наказателното поле Олимпия, при който немският рефер отсъди фал в интерес на българския отбор. Кирил Десподов центрира доста точно към Нареси, който обаче реши, че е в засада и не понечи да играе с топката, която излезе в навън.

В 10-ата минута домакините стигнаха до първия корнер в мача, който обаче бе изпълнен извънредно несериозно и не последва никаква заплаха за Серджио Падт. Минути по-късно пристигна и първият жълт картон, който бе на сметката на Мустага Нукич. Нападателят се ядоса на решение на основния рефер за засада и изрита топката след негов сигнал.

В 13-ата минута Лудогорец сътвори страховит късмет за гол, който обаче не бе оползотворен от Педро Нареси. Футболистът на българския първенец стреля от комфортна позиция, само че не съумя да насочи добър удар и да порази задачата.

Това обаче направи Кирил Десподов, който откри резултата в 15-ата минута след брилянтен гол от директен свободен удар. Възпитаниците на Ивайло Петев стигнаха до отличната обстановка на няколко метра от наказателното поле на домакините, леко вдясно по нападението на разградчани. Зад топката застанаха Кирил Десподов и Марсел Хайстер, само че в последна сметка капитанът на „ орлите ” бе този, който се нагърби с осъществяването и не сгреши. Нападателят прати доста тъкмо топката в левия ъгъл на врата и не остави никакъв късмет на противниковия пазач.

Само четири минути по-късно обаче Олимпия изравни също след статично осъществяване. Домакините си завоюваха свободен удар съвсем на тъча в половината на Лудогорец. Двама от играчите на „ драконите ” извършиха заучено, изпращайки топката пред Серджио Падт. Отбраната на Лудогорец работи нерешително и не съумя да почисти коженото кълбо, което попадна в Елшник на далечната греда, а звездата на домакините не сгреши при осъществяването си.

След попадението на Олимпия домакините упражниха напън и на няколко пъти се стигна до рискови центрирания пред Серджио Падт и няколко следващи корнера. За благополучие на българския пазач обаче не последвах удари към неговата врата.

В 33-ата минута шансът се усмихна на Лудогорец, когато домакините пропуснаха превъзходен късмет да създадат цялостен поврат на резултата. След неточност на Педро Нареси в центъра на терена, „ драконите ” проведоха контраофанзива, която приключи с доста техничен удар на Свит Сешлар, при който Падт нямаше какво да направи. Топката обаче срещна сглобката на вратата и излезе в навън.

Натискът на домакините продължи да става все по-сериозен. Марсел Хайстер на собствен ред също сгреши пред наказателното си поле, което докара до нови главоболия за Падт. Двама играчи на домакините притиснаха Хайстер и му лишиха топката, а секунди по-късно Сешлар стреля мощно само че вратарят на Лудогорец мазета. В ответната офанзива стражът на българския първенец трябваше още веднъж да се намесва уверено след шут на Руи Педро.

Три минути преди края на първото полувреме Доминик Янков предприе самостоятелна акция и съумя да стреля рисково от границата на наказателното поле, само че след рикошет в защитник на Олимпия топката излезе в корнер. Реферът обаче не видя това и отсъди навън. В самия завършек на даденото петминутно продължение на първото полувреме домакините стигнаха до свободен удар в половината на разградчани. Топката бе центрирана доста рисково в наказателното поле, където обаче нито един от играчите в зелено не съумя да играе с нея и тя излезе в навън.

Втората част стартира с териториално преимущество за домакините от Олимпия, като първите пет минути играта се води напълно в половината на българския отбор. „ Драконите ” стигнаха до няколко рискови центрирания пред Падт, само че удар по този начин и не последва.

Ивайло Петев първи прибягна до промени в състава си, като в 55-ата минута в игра се появиха Спас Делев и Якуб Пьотровски, заменяйки Матиас Тисера и Бърнард Текпетей. В 57-ата минута Лудогорец си завоюва правото да извърши ъглов удар отляво по нападението си. След последвалото разиграване топката още веднъж се върна в Десподов, който комбинира с Доминик Янков, а той стреля доста мощно по диагонала. Вратарят на домакините Видовшек мазета, като топката попадна още веднъж в Десподов. Капитанът на Лудогорец стреля неотложно по диагонала и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Страничният рефер обаче подвигна високо флага, а основният арбитър почете решението му.  

След направените от Ивайло Петев промени, отборът на Лудогорец се настани трайно в половината на своя съперник. „ Орлите ” стигнаха до няколко следващи корнера, само че по този начин и не заплашиха рисково вратаря на Олимпия.   

LIVE | ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1  (1:1 в първия мач)

0:1 Кирил Десподов 15'

1:1 Тими Елшник 19'

Шампионска лига, втори прелиминарен кръг

Стадион: „ Стожице ”, Любляна

Рефер: Кристиан Дингерт (Германия)

ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА: 69. Матвей Видовшек – 2. Жорже Силва, 3. Давид Де Сенна Фернандеш Суалехе, 9. Мустафа Нукич
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР